2011. szeptember 21., szerda

Vízililiomok

Cimbilimbi megfertőzött Tolkiennel. Engem. Akitől olyan távol állt ez az orkos, tündés műfaj, mint Makótól Jeruzsálem. Megszerettem. És elkezdtem várni a csodás meséket. Megszerettem és kíváncsivá lettem. Olyannyira kíváncsi, hogy még olvasni is elkezdtem, pedig azt mondtam, hogy na azt azért már nem, oké, hogy Cimbitől jó ez a mese, de ennél többre nem vetemedek. De bizony vetemedtem, mert egy idő után annyira kíváncsivá tett, hogy muszáj volt... na...  nem volt mit tenni :-))) És ez a mese elkezdett hívogatni, csalogatni engem is, na meg persze Cimbi is :-).


Úgyhogy : Domb tövében, rét szegélyén ott hol  zizzen a sás, lomb hullik, süpped a láp, selymes füvű tó partján pihent Bombadillo Toma. Fejét egy kőnek támasztva elmélázva nézte a vízililiomokat, ugyanis ebben a tóban nőnek a legszebb vízililiomok amit halandó valaha is láthatott, és itt  lakott Folyóasszony lánya, Aranymag is. Aranymag olyan karcsú, hajladozó volt, mint a fűzfaága, hangja, mint a vízesés zenéje, lombok nevetése, zöld réteket sarjaszt lábának könnyű lépte. Toma meglátta a vízben Aranymagot és ekkor már tudta, hogy egy szép napon visszajön érte, hogy elvigye házába.
Nos azóta az Öreg erdőben, a Sírbuckák és Borbuggyan folyó között együtt élnek Toma és Aranymag.
Toma olyan becsben tartja asszonyát, hogy a nász óta minden évben nyár végén hatalmas csokor vízililiomot szed Aranymagnak szerelme jeléül. Ebből hoztam el kettőt nektek. Toma kicsit megnyomorgatta a szirmokat ugyan, de Aranymag ettől függetlenül nagyon örült neki. :-)
 Hááát így sikerült. Azért ne lincseljetek meg plííííz :-) Nem fogom elvenni Cimbitől a meséket, márt csak azért sem, mert ez a mese éppen Tőle a legjobb!!

A virágok meg valami kombók. Képről fűztem, párszor nekiveselkedtem, hogy hogy állnának legjobban  a szirmok, nekem tetszenek, élőben igazán nagyon aranyosak. Van még tervem velük :-)
 

15 megjegyzés:

  1. Nagyon kedves kis virágok lettek, gratula! Nálam is aktuális ez a minta, rendeltem szirmokat,tovább próbálkozom, hogy minél feszesebbek legyenek!

    VálaszTörlés
  2. De jó! Cimbikém egy vezér... kövessük! Mesével és virágokkal is... Nagyon helyes ez a két kis szirmoska!

    VálaszTörlés
  3. :))))) Mikor megláttam a liliomokat az oldalsávban, felkiáltottam magamban, ehhez mesét írunk! És már meg is van a mese!!! :)) Csudára örülök, és szó sincs elvételről, a mesét nem lehet elvenni, mindenkinek jut belőle. Szerintem minél többen mesélnek, annál jobb! Úgyhogy ha jön az ötlet, Ciciri kedves ne fogd vissza magad :) Nálam legközelebb szüret lesz, majd gyere látogatóba, bort kóstolni :D

    A vízililiomok gyönyörűek, illenek Aranymag úrnőhöz. Puszi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyesek a kis virágok és a mese is tündéri:) Kíváncsi vagyok mi a terved velük. Milyen jó lenne vizililiomot kapni:)

    VálaszTörlés
  5. Imadnivalo a kis mese es a ket vizililiom is gyonyoru.
    Az en viragom szirmai lehullottak ,illetve ketto szirom ugy dontott hogy onallo eleltet kezd..Fogalmam sincs miert :( Fuzhetem ujra az egeszet

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűek a vizililiomok. A mese is tetszik!!!!

    VálaszTörlés
  7. Ez nagyon jó,lehet hogy átalakulunk mesemondó blogokká?A virágocskák nagyon aranyosak! Ügyes vagy!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűek lettek a virágocskák, és örülök, hogy megfertőződtél Tolkien csodavilágával:)

    VálaszTörlés
  9. Csodaszépek a virágok, köszönöm a mesét!!!
    :-)))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon aranyosak a virágaid!!! Tetszik!! Gratulálok

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm szépen mindenkinek! ÚÚúúúúgy örülök, hogy ÍGY fogadtátok!!

    Trollanyu hamarosan megtudjátok :-)

    VálaszTörlés
  12. Édes kis mese...hozzáillő virágokkal....gratulálok!

    VálaszTörlés
  13. Minden nagyon jó, a mese a virágok, csak így tovább.

    VálaszTörlés
  14. Igazi leheletnyi kis virágok! Tündériek! Mint a mese. :)

    VálaszTörlés
  15. Mese mese mátka...örülök,hogy több helyen is lehet olvasni mesét és bónuszként még szemet is gyönyörködtetni. Szépséges virágaid vannak :)

    VálaszTörlés